KAKO SI ORGANIZIRATI DAN, da ne pozabim perila v stroju?

Podjetnice smo šle na svoje tudi zato, ker smo si želele večje fleksibilnosti. To je po raziskavah eden izmed treh najmočnejših  motivov za podjetništvo. Delo od doma zdaj omogoča več časovne fleksibilnosti tudi zaposlenim, tako da je spodnja tematika zanimiva prav za vse.

Si tudi ti neizmerno ponosna na svojo sposobnost večopravilnosti?  Kolikokrat pa te ta raztresenost pozornosti na vse konce spravlja v slabo voljo in stres, ker je vse na pol narejeno?

Kljub temu, da sem se že pred davnimi leti zavedla, da imam lahko vse, ne morem pa imeti vsega hkrati, me še vedno zanese in se lotim vsaj petih aktivnosti v roku ene ure ????. Od začetka pisanja tega članka do te vrstice sem odgovorila na dva mejla, opravila en telefonski pogovor, obesila en stroj perila in pripravila nov kup umazanega. Hkrati pa pogledujem proti morju, ki me vabi, da pridem malo zaplavat. Ok, ta trenutek si vse to lahko privoščim. Ko bo napočila zadnja minuta za oddajo nekega projekta, pa bom mrzlično delala od jutra do večera in pozno v noč. Dokler ne bom imela občutka, da sem ponovno na robu izgorelosti. Takrat bo že prepozno, moje telo bo zahtevalo nekajdnevni počitek.

Podjetništvo zahteva veliko discipline in ko si 100% odgovorna zase in za svoj zaslužek, pa še za plačilo svojih sodelavcev, je odločitev, da se ustaviš, lahko težka. Velikokrat pa od utrujenosti le že delamo, naša produktivnost pa je zelo nizka. Pomembno je vedeti, kdaj se ustaviti.

Uspešne podjetnice so na vprašanje, kako si organizirajo dan, dale zanimive in uporabne odgovore, ki jih povzemam tukaj:

 

“Nujno si moram vzeti čas zase, da sem potem  lahko 100% v svojem poslu.”

“Nastavim si opozorila na telefonu.”

“Vsak večer napišem načrt za naslednji dan, da ne letam okrog kot kura brez glave.”

“Vsak  delovni dan moram imeti vsa dve do tri pavze15 do 30 minut.”

“Vsak teden si rezerviram čas izključno za druženje z otroki, sicer je koledar prehitro poln.”

“Moram poskrbeti, da dovolj počivam, sicer sem izčrpana in raztresena.”

“Moram si postaviti meje, da preneham z delom, sicer bi z lahkoto vsak dan delala 16 ur.”

“Vsak dan si vzamem čas za sprehod ob obali.”

“Vsak dan si vzamem čas za sprehod v gozdu.”

“Ne delam več po 17. uri in uživam vikende. Nima smisla, da delam preko meja, da odkljukam vse za seznamu –  in sem bolj srečna!”

“Ne morem se zanesti, da si bom vse zapomnila. Naloge si zapisujem v telefon ali v računalnik, oba seznama pa sta povezana.”

“Še vedno prisegam na papir in svinčnik, uporabljam tudi post-it listke.”

“Uporabljam Trello.”

“Za boljšo koncentracijo uporabljam kakovostna eterična olja, vitamin B in vitamin D.”

“Pišem dnevnik in to na roke.”

“Kar se le da, delegiram in pridobim zunanjo pomoč.”

Si dobila kakšen navdih? Kako pa si ti organiziraš dan in poskrbiš zase?

Piši mi ali me pokliči, če rabiš pomoč pri organizaciji svojega posla ali pa le nekaj pomoči pri odločanju o naslednjem koraku.

Podjetna.si
Scroll to Top